dissabte, 9 de febrer del 2008

La foto d'un soldat a l'Afganistan guanya el World Press Photo 2007

El concurs més important de fotoperiodisme del món premia 59 fotògrafs de 23 nacionalitats - Quatre guardonats són espanyols - La mostra es veurà al CCCB a la tardor


La instantània d'un soldat nord-americà desesperat en un búnquer a la Vall de Korengal, a l'Afganistan, és la fotografia guanyadora del premi World Press Photo 2007, el certamen més important del fotoperiodisme mundial. La fotografia va ser feta pel fotògraf britànic Tim Hetherington el 16 de setembre de l'any passat i posteriorment publicada a la revista Vanity Fair. "Aquesta imatge mostra l'exasperació d'un home i la d'una nació", ha explicat Gary Knight, president del jurat del certamen.
El jurat ha premiat un total de 59 fotògrafs, de 23 nacionalitats diferents, dels 5.019 que van presentar-s'hi en total. L'anunci del resultat va tenir lloc ahir a Amsterdam. Entre els guanyadors hi ha quatre espanyols: Emilio Morenatti, Miguel Riopa, Lorena Ros i Cristina Rodero. Algunes de les fotos guanyadores, agrupades en 10 categories, mostren cares ben conegudes, com la del president Putin, fotografia feta pel també britànic Platon i publicada a la revista Time; i la de la difunta Benazir Bhutto.
En esports, hi destaquen les instantànies de l'esquiador Philippe Meier essent perseguit per un allau el 15 de març a Flaine, França; la dels jugadors de bàsquet del Estats Units feta per Chris Detrick i publicada al Salt Lake Tribune; i la sèrie dels corredors de la marató de Copenhaguen del 18 de maig d'Erik Refner. També s'han premiat les imatges d'un guerriller de la PKK, la guerrilla que s'amaga entre Turquia i l'Iraq, de Philippe Dudoit per a la revista Time; i la de l'evacuació d'un goril·la mort al Parc Nacional de Virunga, al Congo, de Brent Stirton per al diari Newsweek.
Les fotografies guanyadores del World Press Photo es podran veure, com cada any, a 80 ciutats de 40 països. A Barcelona s'exposaran al Centre de Cultura Contemporània del Raval, entre el 18 de novembre i el 14 de desembre.



2 comentaris:

Anònim ha dit...

La Clara a portada!! que tremolin els de l'avui perquè a aquest pas d'aquí dos dies et convertiràs en una de les seves millors periodistes!!
jajajaja

felicitats i a seguir així!

Anònim ha dit...

aixi m'agrada Clara!tu guanyan terreny i a la portada amb un parell jijiji

felicitats pel teu treball (sembla la valoracio del treball de recerca axo xD )

la foto genial pel meu gust

muaaaaa