dissabte, 6 de juny de 2009

'Home'Més de 180 països, segons El País, van estrenar ahir, 5 de juny, la pel·lícula Home (Casa). Entre ells hi havia Catalunya, on el documental es va poder veure a partir de la mitjanit pel Canal 33. Alguns lloc públics com Times Square a Nova York o Trafalgar Square a Londres van instal·lar pantalles gegants per retransmetre'l en motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. La pel·lícula, amb imatges de Yann-Arthus Bertrand (conegut per les fotografies 
publicades a La Terra Vista del del Cel) i produïda pel francès Luc Bresson, pretén sensibilitzar sobre el deteriorament del medi ambient del planeta i per això es va fer una posada en escena mundial tant espectacular. Per Internet també es pot veure la pel·lícula sencera en alta definició (http://www.youtube.com/homeprojectes) i botigues com la FNAC, també des del dia 5 de juny, la tenen a la venda. El documental emociona, i el regust amarg que deixa a l'espectador després dels, aproximadament, 90 minuts que dura, no té perdició. De la mateixa manera que tampoc en tenen les magnífiques imatges del planeta, ara que sembla que s'hagin tornat a posar de moda els programes gravats des de l'aire, com fa actualment, salvant les distàncies absolutament, TV3 amb El Paisatge Favorit de Catalunya (un format comprat a la BBC, Britain's Favourite View) que la Televisió de Catalunya no ha sabut gaire com resoldre, ja que la versió anglesa li passa la mà per la cara.

Tornant però al més que recomenable documental Home, aquí us en deixo el tràiler perquè aneu obrint boca abans de veure'l sencer. Perquè, sincerament, s'ha de veure.