dilluns, 9 d’abril del 2012

SOS Richie, la iniciativa de tot un poble


Hi ha moments a la vida en què un es planteja els avantatges i inconvenients de viure en un poble o en una ciutat. Depenent del municipi, la balança pesa més cap a un cantó o cap a l'altra, però hi ha iniciatives com SOS Richie que fan que es decanti favorablement, i molt, cap al dels pobles, en aquest cas el meu de naixement, Palamós.

SOS Richie és una iniciativa que sorgeix per ajudar en Ricard

Garcia, un nen de 6 anys a qui l'hi van diagnosticar càncer, concretament un tumor maligne molt agressiu al cap, el 29 de novembre de 2011. Tot i haver nascut a Barcelona, de ben petit es va traslladar a Palamós, el poble de la seva mare, i ara aquest mateix poble s'ha mobilitzat per trobar tots els recursos possibles perquè en Richie pugui ésser operat a Boston, on el poden curar, i la seva família no s'hagi de fer càrrec de totes les despeses que això comporta.

A través de la xarxa hi ha diversos canals que expliquen el dia a dia d'en Richie, que ja es troba a Boston, ja ha estat operat per primera vegada (encara l'hi esperen algunes operacions més) i que de moment viu a la casa Mc Donald's amb els seus pares i la seva germana, la Nina.

Aquests canals són el Twitter, el Facebook, o un blog que explica el seu dia a dia. Diverses entitats i palamosins han proposat algunes iniciatives per recaptar diners que es portaran a terme en una gran marató que es celebrarà el proper dissabte 21 d'abril i que es concentrarà a Palamós i als pobles de la rodalia. De tota manera, ja fa temps que la mobilització ha començat: diversos punts recullen taps de plàstic que més tard es vendran a una empresa de reciclatge, també hi ha guardioles repartides per diferents comerços i taules informatives al carrer major del poble o a altres llocs, com a la passada Fira Medieval de Calonge.

Però la joia de la corona és el Teaming, micordonacions d' 1€ al mes que van destinades específicament a determinades causes, en aquest cas a ajudar en Richie i la seva família: www.teaming.net/sosrichi

Altres persones anònimes han dissenyat cartells, fet un espot de suport o han intentat difondre el màxim aquesta història. Ja sigui per motius personals, perquè sabem el que significa que algú proper pateixi una malaltia d'aquestes caracterísques, o de forma totalment desinteressada.

Iniciatives com aquestes són les que fan pensar que el humans, si ens ho proposem, podem ser altruistes sense esperar res a canvi. I que formar part d'una comunitat "petita" a vegades pot ser molt agradable!