divendres, 9 d’agost del 2013

‘La veïna’, novel·la policíaca de Isabel-Clara Simó


Qualsevol dia de les nostres vides es pot convertir en un dia especial, diferent o inoblidable. I això és el que li passa a Leonard Bent, un solitari empleat de banca que veu truncada la seva rutina diària quan a casa seva es presenten dos policies: un dels seus veïns ha mort en condicions sospitoses i l’han d’interrogar.

A partir d’aquest moment, el protagonista de la història es veurà embolicat en una trama de misteri i secrets; on hi apareixen no massa personatges però molt ben perfilats: la vídua i veïna, la germana de la vídua, l’amiga Blanca de l’Empordà o el comissari Colomer.

La veïna, és una novel·la molt breu amb aires policíacs. Un conte llarg que es pot llegir en una tarda o en un matí de platja. La seva autora, la Isabel-Clara Simó, és d’aquelles persones que no necessita presentació dins el panorama literari de parla catalana. Ha guanyat diversos premis i reconeixements i ha escrit més de 25 obres. La veïna, escrita el 1990, va ser dels seus primer llibres, i ha estat reeditat més endavant. Com en el meu cas però, és possiblement més fàcil que el trobeu en llibreries de vell i de segona mà (m'encanten!).

Si us han entusiasmat altres llibres més coneguts de l’escriptora valenciana (Històries Perverses, La Salvatge, Dones, El meu germà Pol, etc.) no dubteu en tornar al seus inicis i a la seva vessant més fosca.

Bon estiu!

**
Títol: La veïna
Autor: Isabel-Clara Simó
Editorial: Àrea / Columna