dissabte, 29 de març del 2008

Sense empalmar

El programa Freakandó Matiner de RAC-105 va emetre divendres des de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, al carrer Valldonzella. Els aspirants a periodista van poder tenir la oportunitat d’entrevistar els que algun dia seran els seus companys de professió

“Pràcticament no he empalmat a la vida... Si entenem empalmar per estar una nit sense dormir!”. Ningú no s’acaba de creure les paraules del DJ, showman i ara presentador del programa matinal Freakandó Matiner de RAC-105, Vador Lladó. El també anomenat “noi del maresme” pels seus orígens de Mataró, va substituir a Llucià Ferrer el setembre de 2006 després que aquest fitxés per conduir un programa a les tardes a Catalunya ràdio. “Havent dormit poca estona sí que he anat al programa, però havent empalmat no”, afegia anys després d’haver dit en una entrevista a Flaix TV que “quan va anar a treballar a Ràdio Valira, a Andorra, a penes durà una temporada al principat bàsicament perquè les discoteques tancaven a les 3:00”.
Costa de creure que alguns dels seus col·laboradors no els conegués en festes nocturnes i pensés en fitxar-los, com és el cas del Josmar de Girona, col·laborador del programa amb la secció Josmar con Josmar. “Em va fer il·lusió recuperar aquest tiu pel programa. Perquè és simpàtic i funciona molt bé amb els nens”, admetia el presentador. La resta de col·laboradors els ha fitxat a través de càstings, com és el cas de la Georgina, la productora; o l’Ivan Medina, un altre col·laborador, el més matiner del programa, que el condueix a primera hora. Per què de sis a set el Vador no condueix el programa? La versió oficial diu que: “Quan vaig marxar del grup Flaix, amb el grup Godó vam pactar una sèrie de coses, i una de les coses era aquesta: que jo entrava a les set i abans fèiem els millors moments, ja que és un programa que té molta feina”.
El programa es prepara quan s’acaba el del dia anterior. “A les 10 obligo a anar a esmorzar a tothom i després ens hi posem. Preparem el programa de l’endemà fins a les 2 del migdia”, cosa que no obliga al presentador a llevar-se a hores intempestives per posar-lo en marxa. D’aquesta manera un dia laboral de la seva vida consisteix en llevar-se, dirigir-se als estudis de l’Avinguda Diagonal, arribar a casa a les tres, fer una migdiada d’una horeta, i a quarts de cinc passar tota la tarda al gimnàs, sopar i dormir.
Aficionat als programes informatius de ràdio, fa més de vint anys que es dedica a aquest mitjà. “Tampoc hi tinc especial devoció, però sí que quan obro el llum del lavabo, per defecte, em salta Catalunya Informació. Així quan em dutxo ja m’assabento del què passa al món”, confessa. Potser d’aquí un temps passarà de ser qui desperta a Catalunya amb el seu peculiar humor a convertir-se en tot un Josep Cuní. Les portes però, sempre estan obert per aquest polifacètic mataroní que diu estar més centrat i haver superat la seva “època cabra”.



Josmar és superfort
El Josmar, actualment col·laborador del programa Freakandó Matiner de RAC-105 conduit per Vadó Lladó, va néixer un 29 de Juliol de no sé sap ben bé quin any a Girona. Als 12 anys va començar la seva carrera radiofònica a Ràdio Celrà i Ràdio Salt, de la província que el va veure néixer, i un parell d’anys més tard va decidir provar sort al món audiovisual a Televisió Costa Brava. El programa El Semáforo, de TVE dirigit per Narciso Ibañez Serrador va ser qui el va donar a conèixer a tot el país el 1994. A partir d’aquí, la seva carrera al món de l’espectacle va esdevenir imparable i va aparèixer a altres programes de televisió com Cita con Apeles, Moros y Cristinos i Malalts de Tele. Autor de la coneguda cançó “És superfort”, no apareix en escena si no ho fa amb el seu tanga, les seves botes i la jupa amb serrell. El 1998 va fitxar per la discogràfica Blanco y Negro, on va poder editar discs com “I Love You”, el seu primer senzill. Aspirant a representar Eurovisió, s’havia avançat al fenomen Chikilicuatre anys abans. Però ni el cinema s’escapa de les seves urpes, ja que va formar part del repertori de la F.B.I. (Freakis Buscan Incordiar), pel·lícula dirigida per Javier Cárdenas. Que comenci a tremolar Banderas...