dimecres, 25 de febrer del 2009

El Musical “La Bella y la Bestia” arriba a Barcelona

I ara va de musicals...

El musical “La Bella y la Bestia” arribarà aquest divendres al vespre al Barcelona Teatre Musical per prendre el relleu del que va ser un altre èxit en aquesta mateixa sala: “Mamma Mia!”. L’obra, que es va estrenar el 1999 a Madrid després d’estar diversos anys en cartell a Nova York, comptarà amb un repertori de més de trenta actors i similar al de la capital espanyola. Entre aquests hi haurà David Ordinas que interpretarà la Bèstia, la Bella que serà interpretada per María Adamuz i Pablo Puyol que reencarnarà al fatxenda Gastón. Dirigida per l’americà Glen Casale i amb Daniel Anglès com a director resident, ha estat una producció molt esperada pels amants barcelonins dels musicals. Només a Madrid, ja l’han vist més d’un milió d’espectadors en els 27 mesos que va estar en cartell, segons els mateixos productors. A tot el món, diuen que ja l’han vist més de trenta milions de persones de les 115 ciutats on ja ha estat representada. Entre elles ciutats tant importants com Londres, Sydney, Toronto o Tokyo. Barcelona, per tant, es pot sentir afortunada.
La pel·lícula de Disney que es va estrenar el 1991 va guanyar un Òscar a la millor cançó i un altre Òscar a la millor música original, tres Globus d’Or i dos Grammys. Amb aquest precedents doncs, no és difícil imaginar la bona acollida que ha tingut la interpretació teatral, que inclou vuit cançons més que no surten a la pel·lícula. La curiositat de l’obra és que en cada país on s’ha estrenat, la protagonista de la història porta un vestit diferent. Tot i que sempre recorda el mític vestit blau que portava a la pel·lícula de dibuixos animats, expliquen a la pàgina web del musical.
El musical de “La Bella y la Bestia” sembla que ha vingut a Barcelona per quedar-s’hi una bona temporada. Potser ho hagi fet després de recordar la bona rebuda que va tenir el musical “High School Musical”, que va venir al Teatre Tívoli a finals del mes Gener per representar-se durant set funcions.
L’obra “High School Musical”, produïda per Stage Entretainment, la mateixa productora de “La Bella y la Bestia”, també s’ha representat, de moment, en més de vint ciutats diferents. L’èxit aclaparador que va tenir a la ciutat de Barcelona ha fet que es repeteixi l’experiència i el pròxim 4 de març s’instal·li al mateix teatre del aciutat durant quatre dies més. Aquells que es van quedar amb les ganes d’anar a veure-la doncs, encara no es poden donar per vençuts. Qui sap si la bona acollida d’aquest musical adolescent no es deu a la seva temàtica, on Troy i Gabriella són dos estudiants que es presenten al càsting per al musical de l’escola. D’aquí la redundància de l’obra.
La revifada que tenen altre cop certs musicals però, acaba només de començar. Després del musical adolescent, el mateix Tívoli acollirà una altre vegada a partir de l’abril “Bollywood the show”.