dimarts, 29 de setembre del 2009

Una llaminadura



La publicació de la segona novel·la de Muriel Barbery promet, sobretot, als amants de la gastronomia. Per aquesta raó, Una llaminadura ha estat premiada com el Millor Llibre del Món de Literatura Gastronòmica pel Salon Internacional du Livre Gourmand. Els que busqueu prosa àgil i acció però, absteniu-vos.


Una llaminadura es situa al mateix bloc de pisos del número 7 de la rue de Grenelle, el mateix lloc on es situava l’aclamada L’elegància de l’eriçó. Aquesta vegada però ens desplacem fins el veí del quart pis, el senyor Arthens, un reconegut crític culinari que està a punt de morir (de fet, si abans s’ha llegit L’elegància de l’eriçó ja se sap que es mor, però això és irrellevant).

A través de diferent personatges i del record que té el senyor Arthens de varis gustos es va construint el seu personatge. D’aquesta manera, el lector va establint lligams amb la novel·la. D’acció n’hi ha poca, molt poca, i la traducció al català (com ja passava amb L’elegància) és una mica feixuga. Els amants de la gastronomia però (aquells amants de veritat) el llegiran molt a gust. Això sí: paciència amb les descripcions!

**
Títol: Una llaminadura / Una golosina
Autor: Muriel Burbery (traducció d'Anna Torcal i Salvador Company en català)
Editorial: Edicions 62 / Zendrera