divendres, 9 d’octubre del 2009

Timer: amor amb garanties



Una espècie de braçalet d’última generació implantat al canell assenyala la data exacte (en dies, hores, minuts i segons) en què coneixerem la nostra parella ideal. Aquest és l’argument de Timer, una pel·lícula que es va estrenar aquest dimarts a la 42ena edició del Fes
tival de Cinema Fantàstic de Sitges. Més que de cinema fantàstic es tracta d’una comèdia “alternativa”, per això aquells que sense ser gaire amants del terror i del fantàstic anaven al Festival de Sitges i es trobaven amb una pel·lícula d’aquestes característiques se’ls feia la boca aigua.


Jac Schaeffer, la directora de Timer, ha col·laborat en diversos llibres d’humor, per això a la pel·lícula se n’hi poden trobar petites dosis. No obstant, les primeres incursions de Scheffer al cinema van estar amb el curtmetratge Ava Elderberry (2003) i amb el documental Foster Stories (2003).

En quant al repartiment, Emma Cauldfield és l’actriu principal, que interpreta a Oona, una dona angoixada perquè el seu Timer (l’aparell el qual parlàvem) està en blanc. Per tant, fins que la seva mitja taronja no se l’implanti, no sabrà el temps que queda per coneixer-la. Tot i que l’argument pot semblar enrevessat, la història es resol fantàsticament bé. Així, si al final arriba als cinemes catalans de cara a la primavera que ve, no dubteu en anar-la a veure i en reflexionar si val la pena o no tenir garanties en tot, fins i tot en l'amor.