diumenge, 8 de novembre del 2009

Girl Friday



Definitivament, Jane Green queda consagrada com una de les escriptores de “novel·la femenina” per excel·lència. La seva última novel·la, Girl Friday (en català es podria traduir com a “empleada de confiança”), continua 
mantenint ben altes les expectatives de les seves lectores. El llibre, que es pot trobar al mercat des del passat mes de Juny, encara no ha estat traduït de l’anglès, però, tot i així, el nivell de vocabulari que utilitza és perfectament comprensible per als qui tinguin un nivell mig d’aquest idioma. Així doncs, és un llibre perfecte per a iniciar-se en la lectura d’originals anglesos. 


Girl Friday (titulat així en la versió anglesa) o Dune Road (títol de la versió nord-americana), ens explica la vida de la Kit, una divorciada que es retroba a ella mateixa quan comença una nova vida a Highfield, un poble paradisíac de Connecticut, als Estats Units. Amb poc temps però, un seguit d’esdeveniments canviaran la seva vida i la d’alguns que l’envolten.


Romanticisme i misteri en 400 pàgines que es llegeixen en un obrir i tancar d’ulls per als amants del gènere. Abstenir-se però aquells que busquen intriga de veritat i no els agraden les novel·les femenines o, per posar una semblança, les pel·lícules com Love Actually o Nothing Hill.

L’escriptora Jane Green (a qui ja vaig fer referència en una entrada anterior) la podríem posar al costat d’una altra de les més grans d'aquest estil, la irlandesa Marian Keyes, una de les fundadores de la denominada Chick lit (litertaura per a noies, com indica la paraula). Un tipus de literatura que continua en auge.

**
Títol: Girl Friday
Autor: Jane Green
Editorial: Penguin books