dissabte, 30 de gener del 2010

The Time Traveler's Wife



Novel·la romàntica i alhora novel·la de ciència ficció. La primera obra d’Audrey Niffenegger, The Time Traveler’s Wife (La mujer del viajero en el tiempo, de la qual no hi ha traducció en català) engloba aquests i altres gèneres literaris.


The Time Traveler’s Wife, publicada en anglès el 2003, explica la història d’un home, el bibliotecari Henry DeTamble, que pateix un desordre genètic que el fa viatjar en el temps de manera impredictible. Aquest comença a viatjar a la infància de la Clare, la que és i serà la seva dona, i li diu que en el futur es casaran. Això fa que els dos visquin una història d’amor diferent, i de la qual la Clare s’haurà d’acostumar a les absències del seu marit.

Tot i les dificultats inicials que va tenir Niffenegger per publicar la novel·la, un cop superat el primer esglaó, el llibre es va convertir en un best-seller.

L’argument de la història és molt original i, només per això, ja val la pena llegir-la. No obstant, a vegades l’autora fa algunes incongruències temporals.
Abans de la publicació de la novel·la, la productora que pertanyia a la Jennifer Aniston i a Brad Pitt en va adquirir el drets. El 2007 es va començar a rodar. Finalment, l’agost passat, es va estrenar la pel·lícula als Estat Units amb no gaire bona crítica dels experts, que la titllen de massa melodramàtica. En espanyol la pel·lícula s’ha traduït per a Te amaré por siempre i tot i que s’havia dit que a Espanya s’estranaria a final d’aquest mes de gener de 2009, tot fa pensar que la pel·lícula sortirà directament en DVD.

Aquí el tràiler: