dimarts, 24 d’agost del 2010

Trossets de Londres


Londres: Amb uns 8 milions d'habitants, Londres és una perfecte combinació de natura i modernitat. Sense grans edificis, la població acostuma a repartir-se en zones concèntriques. La ciutat és coneguda especialment per llocs emblemàtics com el Buckingham Palace (la residència de la Reina) o el Palau de Westminster i el seu Big Ben. Molt ben comunicada per transport públic (imprescindible provar el metro!) té una xarxa de museus gratuïts que són la delícia de tots aquells que hi vagin amb temps i moltes ganes de fer visites culturals. Entre aquest museus s'hi troben la Tate Modern, el British Museum o la National Gallery. Però aquests només en són una petita part, perquè entre galeries i museus n'hi ha més d'un centenar amb entrada lliure.

La zona de Canary Wharf i el barri de Greenwich, Brixton o Hampstead són només una mostra dels que formen la ciutat anglesa que, excepte el centre, dóna la impressió que està fomada per poblets que s'han anat ajuntant amb el pas dels anys.

Londres també és una ciutat recomenable per a l'oci i les compres. A part dels nombrosos pubs, teatres, camps de futbol i botigues de totes marques, cadenes i dissenyador s'hi poden trobar mercats setmanals de tota mena: de menjar (Broadway Market), de flors (Columbia Road), de complements (Old Spitafields Market) o altres més coneguts com Portobello o Camden. La ciutat però té un inconvenient: el temps. Per això en un dia asolellat els nombrosos parcs i places s'omplen de gom a gom.


Big Ben
London Eye
Riu Tàmesis
Trafalgar Square
St James' Park

 
Muswell Hill: Barri situat a la zona 3 del nord de Londres. El seu nom ve donat perquè es troba situat en un turó, el qual ofereix unes meravelloses vistes a la ciutat, des de Canary Wharf a la zona de negocis de Liverpool Street.

Vista des de Muswell Hill
Cases de Muswell Hill
Vista des de Muswell Hill

Highgate Cemetry: Cementiri que es troba al nord de Londres, probablement en un dels millors barris. Des del 1839 s'hi han enterrat diverses personalitats, entre elles Karl Marx. Aquells que el visitin no es poden deixar pedre les cases presumptuoses del seu voltant, ja que es troba relativament a prop de la zona de Hampstead Heath.
Highate Cemetry
Highate Cemetry