divendres, 2 de desembre del 2011

Bremen, escapada d'un cap de setmana

La ciutat de Bremen, al nord-oest d'Alemanya, forma juntament amb el port de Bremenhaven (a uns 60 kilòmetres) l'Estat de Bremen, un dels 16 Estats Federals de la República d'Alemanya. D'uns 500.000 habitants aproximadament, la ciutat disposa d'aeroport molt a prop del centre (a uns 10 minuts en tramvia o bé es pot agafar un taxi, que costa al voltant d'uns 12 euros).
A dues hores de Girona amb Ryanair, és un molt bon destí per passar un cap de setmana i desconectar del món. I si a més coincideix amb el Mercat de Nadal que es fa a la ciutat, encara és molt més recomanable.

Un mes abans de Nadal, les parades nadalanques s'instal·len a les places principals de la ciutat, com la Marktplatz, i atrauen visitants de fora, però sobretot turisme nacional i habitants de la mateixa ciutat que es comencen a preparar per les festes (darrera les finistres ja s'hi poden veure espelmes enceses que anuncien l'advent, una tradició molt alemanya).


Entre aquestes parades n'hi ha de ben curioses: una parada de tir on dispares a ninots de neu, atraccions de fira amb motius nadalencs... Però tampoc hi falten casetes de menjar i beure, especialement per menjar bratwursts (frankfurts), fruita banyada de xocolata i una mena de galetes gegant amb un fil per penjar al coll de varies formes i colors fetes d'una espècie de pa de pessic amb gust d'anís. Per beure, evidentment, no hi pot faltar el vi calent, ja que les temperatures acostumen a ser baixes (tot i que no hi neva).



Però si es viatja a Bremen en altres èpoques de l'any, la ciutat també ofereix moltes atraccions per veure. Famosa pel conte dels germans Grimm "Els músics de Bremen", té una escultura en honor als seu protagonistes, quatre animals (un burro, un gos, un gat i un gall) que és ben curiosa. A la mateixa plaça també hi podem trobar la Rathaus o Ajuntament de la ciutat, un edifici molt bonic que va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 2004, juntament amb la estàtua de Roland del davant, símbol de la llibertat i independència de la ciutat. A més, a la mateixa Markplatz també hi ha la Catedral, dedicada a Sant Pere, amb dues punxes, una cada costat, que miren cap al cel.


Si no sou de tanta visita cultural, podeu anar a veure la fàbrica de cerveza Beck's, al costat del riu, on podreu fer una visita guiada més degustació de cervesa. O bé, si us va l'esport, podeu visitar el camp del Werder Bremen, conegut equip de futbol de primera divisió, i el barri del seu voltant.


Altres curiositats de Bremen són la dona que en menys d'un minut retalla el teu perfil en un paper per 5 euros (menys d'un minut i sense abans esbossar el contorn, us ho asseguro!) o el mercat medieval de Nadal de la riba del riu, el Schlachte Magic Christmas Market. Sinó, sempre es pot agafar un tren o un bus de la magnífica estació i pedre't per pobles del voltant, com Worpswede, un poble molt pintoresc de cases de pedra i pocs habitants.