dimecres, 15 d’agost del 2012

'Julie & Julia', comèdia de manta i crispetes


Google fa temps que ens sorprèn amb els seus Doodles, que han estat més protagonistes que mai en els Jocs Olímpics de Londres i que de tant en tant recorden efemèrides. Entre ells, alguns Doodles destaquen per la seva originalitat o bé perquè fan referència a alguna cosa que ni sabíem.
És el cas d'aquest dimecres, diada de Santa Maria, que fa 100 anys que va néixer la coneguda xef americana Julia Child i Google l'hi ha volgut dedicar el seu cercador. Xef que s'ha fet coneguda sobretot arran de la pel·lícula Julie & Julia que, per cert, vaig veure fa poquíssim i ha estat el que m'ha impulsat a escriure aquesta entrada. (Casualitats de la vida!). 

Julie & Julia (2009) és una pel·lícula americana amb guió i direcció de Nora Ephron, d'aquelles de diumenge a la tarda, però que destaca per la gran actriu Meryl Streep, que precisament va estar nominada als BAFTA, als Globus d'Or i a l'Òscar com a millor actiu amb aquesta pel·lícula. Basada en fets reals, explica la història de la Julie Powell (interpretada per l'Amy Adams) que decideix fer durant tot un any les receptes del llibre Dominant la Cuina Francesa, un clàssic de Julia Child (Meryl Streep), i publicar-ho en un blog.

A banda de mostrar-nos la vida de la que per nosaltres pot ser una cuinera desconeguda, el film també indaga en la importància dels blogs i de com, ben fets i administrats, poden canviar la vida d'una persona. El mateix Magazine de La Vanguardia, publicava el passat diumenge 12 d'agost La biblia del nuevo viajero, un reportatge sobre la importància dels blogs de viatges. Un tipologia que cada vegada agafa més protagonisme, degut a que la gent prefereix llegir opinions "autèntiques" i personals que alimentar-se únicament d'allò que es pot llegir als mitjans oficials. Per això, la proliferació de blogs esportius, de cuina, de viatges, de literatura o personals és més que evident.

Així, si sou amants de la cuina, dels blog o simplement per engrandir la vostra cultura popular, mireu Julie & Julia. No és una obra mestra però, com diuen, "el saber no ocupa lloc". La podeu trobar a algunes biblioteques de Barcelona i Catalunya.


*Publicat al portal digital La Cultura no Val Res