dissabte, 16 de març del 2013

‘El llenguatge secret de les flors’, secrets i sentiments d’una jove de divuit anys



Una història sobre el perdó, l’amor maternal i la por que ens paralitza a tirar endavant amb aquells qui estimem.

El lenguaje de la flores (El llenguatge secret de les flors en català) és la història de la Victòria, una noia de divuit anys que ha passat per 32 cases d’acollida. Com a resultat d’això, és una persona solitària i tancada en si mateixa. Un dia cau en mans d’Elizabeth, la seva futura mare adoptiva, una dona encantadora però amb un passat turbulent que l’hi ensenyarà el llenguatge de les flors, un llenguatge victorià creat perquè les persones, especialment les dones, poguessin expressar els seus sentiments, i on cada flor té un significat diferent. La Verònica és la fidelitat, el Saüc la compassió, la Sàlvia representa la bona salut i la llarga vida.

La Victòria acabarà creant el seu propi diccionari floral i es guanyarà la vida amb Mensaje, una floristeria especialitzada en fer casaments duradors mitjançant el simbolisme de les flors.

Vanessa Diffenbaugh es basa en detalls autobiogràfics per escriure aquesta història tant captivadora, el seu debut literari, que ha estat èxit de vendes als Estats Units. Per escriure-la s’ha basat en el llibre Le Langage des Fleurs, de Charlotte de Latour, un recull de simbologia de flors que va donar peu, anys més tard, a la floriografia i entre 1830 i 1880 es van publicar centenars de diccionaris florals a Europa i Amèrica.

En una Contra de La Vanguadia del passat agost trobareu més detalls sobre la relació de Diffenbaugh i la novel·la.

La història transcorre a San Francisco, alterna dos temps d’una manera molt fluïda i amaga un gran secret que no es desvela fins el final.

**
Títol: El lenguaje de las flores (Traducció de Gemma Rovira Ortega) 
Autor: Vanessa Diffenbaugh
Editorial: Salamandra
*Hi ha versió en català. 

1 comentari:

Unknown ha dit...

M'encanra aquest llibre. Gràcies a ell vaig començar a aficionar-me a les flors. D'aquí em va sortir fer un blog sobre el significat que podien tenir les flors i el per què.

http://flowerymessages.blogspot.com.es/

Aquest és el meu blog per si us agrada.