dimarts, 3 de setembre del 2013

Labdoo, un projecte per reciclar ordinadors amb propòsits educatius

On hem de reciclar el paper, el vidre i el plàstic ho tenim tots clar. Sobretot després de la campanya On vas envàs? i la seva cançoneta enganxosa. Però que passa amb els ordinadors i aparells electrònics? 

Si ets reticent a portar-los a la deixalleria, encara tens una opció millor: Labdoo. Aquesta iniciativa, que he descobert navegant per Twitter, consisteix en arreglar ordinadors vells i inutilitzats que ha donat prèviament algú, introduir-los programari educatiu i fer-los arribar allà on siguin útils a través de voluntaris. 

Per tant, no només es tracta de fer menys residus, sinó també de reduir l'escletxa digital i apropar els coneixements informàtics.

Labdoo opera com una xarxa social, i si vols donar un ordinador t'has de registrar a la pàgina per així poder etiquetar el teu portàtil i fer-ne un seguiment. Tot molt horitzontal: uns donen l'ordinador, d'altres el reparen i altres el porten fins al lloc final.

I això no és tot: l'ideari de la iniciativa és un català, en Jordi Ros Giralt, que actualment viu als Estats Units (el talent fuig!)

Aquest vídeo explica molt bé el funcionament de la plataforma, que penso provar aviat!


Pots llegir-ne més a la Viniesfera de la Gemma Urgell (on ho he vist primer) o a Punt Tic.