dilluns, 9 de setembre del 2013

Una setmana de lectura en català


Divendres es va donar el tret de sortida a La Setmana del Llibre en Català que, des de l’any passat, té nou emplaçament: l’Avinguda de la Catedral de Barcelona. Després d’estar a la Plaça Catalunya de la mateixa ciutat un grapat d’anys i de provar al Parc de la Ciutadella (en una edició que estrenava casetes i va ser súper calorosa!), sembla que aquest nou emplaçament té molt bona acollida.

Distribuïda en casetes de fusta, cadascuna fa referència a una editorial concreta, ja sigui petita o gran: Proa, Cruïlla, Gregal, Mediterrània... I no només això, ja que en aquesta 31a edició si poden trobar fins a 62 segells editorials, 13 llibreries, 1 distribuïdora i més de 100 m² amb revistes i premsa de continuïtat en català que val molt i molt la pena per trobar números endarrerits o específics.   

En les edicions de fa anys, La Setmana semblava una mena d’envelat on si podien trobar llibres en català. Ara ha passat a ser tot un aparador de la cultura de les lletres catalanes. Precisament, per això el nom està molt ben trobat. Ja que és una setmana plena d’activitats, moltes d’elles gratuïtes, entorn la lectura en català. Hi ha xerrades, exposicions (com la que commemora l’Any Espriu que se celebra aquest 2013), presentacions de llibres, recitals, lectures en veu alta i moltíssimes altres coses. Darrerament ha posat també especial èmfasi en el públic familiar, amb lectures de contes teatralitzades, i per La Diada les activitats ressalten la data i els fets del 1714.

M’atreviria a dir que és un d’aquells esdeveniments que tenen lloc a Barcelona i on cal anar una vegada a la vida, com les Festes de la Mercè. Mentrestant, però, podeu anar seguint La Setmana a les xarxes socials, on val a dir que aquest any també s’han posat les piles!.

Des de la pàgina web us podreu descarregar el plànol, la programació dia a dia i molta més informació.  


Publicat al portal La Cultura No Val Res