divendres, 13 de setembre del 2013

Més trames periodístiques a ‘Homes d’Honor’

T’imagines que l’incendi del Gran Teatre del Liceu de Barcelona fos provocat i que el poder judicial en fes la vista grossa? Que Barcelona tingui lligams amb la màfia italiana i que l’alcalde de la ciutat, qui tothom té com un heroi, no ho sigui tant?

Sobre aquests tres pilars, el periodista Xavier Bosch ha escrit Homes d’Honor, una intriga periodística on el protagonista és en Dani Santana, el mateix que apareixia a Se Sabrà tot, novel·la amb la qual Bosch va guanyar el Premi Sant Jordi 2009.

Santana és l’alter ego de Bosch. Al primer llibre dirigia el diari Crònica (Bosch va dirigir l’Avui) i a Homes d’Honor és director i presentador d’un programa d’entrevistes (com l’autor amb Àgora de TV3). Això ho fa que sigui un llibre molt recomanat per a periodistes i aprenents de periodista. Es basa en aquest “mundillo” i en fets reals per crear una història versemblant.

La novel·la narra, doncs, tres trames diferenciades: l’incendi del Liceu (quan un home desconegut s’acosta a Santana i li diu que investigui sobre el tema); la història del pare de l’actual alcalde de Barcelona (suposadament un heroi, que va salvar a persones ajudant-les a fugir del país durant la Guerra Civil) i la vida de la exdona d’un cap de la màfia italiana amenaçada de mort que és autora d’un llibre d’èxit que destapa les trames de la Cosa Nostra (té moltes similituds amb l’escriptor Roberto Saviano).

Escrit de forma lleugera i amb un llenguatge planer, és un bon llibre per passar l’estona. Feia temps que el tenia pendent, i vaig aprofitar que el diari Ara en feia un promoció aquest estiu per tenir el meu exemplar de butxaca! 


Si en voleu veure el booktrailer:



A l’agost de 2010 ja vaig parlar de Se sabrà tot al blog!