divendres, 17 d’abril del 2009

“No nos moverán”, de Chanquete a Losantos

Qualsevol que escoltés La Mañana de la Cope el passat dimarts podia sentir-se immers en una mena de dèjà vu surrealista. Deixant de banda que el programa es dedica a parlar insistentment un dia rere l’altre de l’11-M, cosa que ja ens fa venir aquesta sensació de paramnèsia, el dia 14 d’abril el discurs de Jiménez Losantos era igual de repetitiu durant les tres franges horàries en que repassa l’actualitat o, més ben dit, la seva actualitat particular. Aquesta vegada, Losantos es decantava per explicar insistentment que no deixaria la ràdio, tot i la proposta que li va fer la cadena episcopal d’abandonar la franja matinal i fer-se càrrec de la meitat de l’espai nocturn del seu amic César Vidal.
No entenc com una persona pot ser dolenta al matí i bona a la nit per la mateixa empresa. Sobretot quan el programa del matí i el de la nit funcionen bé”, explicava en antena el periodista a les 8 del matí, per aquells qui s’havien perdut la versió de les 6 i la de les 7. Tot i això, el tècnic de so, vist el panorama de monòleg que li esperaven durant el propers, com a mínim, 20 minuts, i sense que ningú de la cadena gosés aturar el conductor que ja s’havia aferrat al micròfon, va decidir tirar música de fons (algun professional hi ha d’haver a la cadena).
El periodista es va mostrar indignat per no haver rebut cap explicació per part de la Cope, on fa divuit anys que hi treballa. No obstant, tot i arremetre contra la Conferència Episcopal, va recordar que no per això s’ha de deixar de posar la creu a l’església a la declaració de la renda, ja que “és l’única ONG important que funciona a Espanya”, segons Jiménez Losantos. Al seu discurs però, només faltava sentir-hi una cançó de fons per acabar de fer el missatge més rodó: la mítica “No nos moverán” de Chanquete. O és que potser el tècnic de so, tant atabalat, ja no es recordava ni de “Verano Azul”. ´

"Repàs a l'actualitat" (així és com en diuen a la Cope) per Frederico Jiménez Losantos. Versió de les 8:00h


"Repàs a l'actualitat". Versió de les 7:00h


"Repàs a l'actualitat". Versió de les 6:00h