dimecres, 24 d’octubre del 2012

48h Open House Bcn, el festival de l’arquitectura de la ciutat



Què tenen en comú ciutats com Nova York, Dublín, Tel Aviv i Barcelona? Doncs que totes elles celebren l’Open House Festival. Un esdeveniment que permet, durant 48 hores, visitar de franc alguns dels edificis més destacats arquitectònicament de la ciutat on té lloc. Amb aquesta iniciativa, es pretén apropar a tothom l’arquitectura ben feta, ben dissenyada i ben construïda. 

Tot i que la idea de l’esdeveniment va començar a Londres el 1992, a Barcelona no es va celebrar per primera vegada fins el 2010 on, tot i la novetat, va aconseguir més de 25.000 visites.

L’èxit de la iniciativa ha fet que el proper cap de setmana (27 i 28 d'octubre) la capital catalana celebri la tercera edició del festival, que sense ànim de lucre i amb la important participació dels voluntaris, permet visitar tot tipus d’espais dels diferents barris de la ciutat, des del Palau Mornau (actualment museu dedicat al cànnabis) fins al Parc de Recerca Biomèdica o el Canòdrom de Meridiana. I així fins a 150 edificis que es poden visitar per lliure o bé fent un dels itineraris ja marcats pel col·lectiu organitzador, Arquitectura Reversible.

48h Open House Barcelona pretén revalidar l’èxit obtingut els dos anys anteriors i, per aconseguir-ho, han posat en marxa un canal a Twitter, un a Facebook, un compte a Instagram i la utilització del hastag #OpenHouseBcn.


*Publicat al portal digital La Cultura no Val Res