dissabte, 19 d’octubre del 2013

L’In-Edit 2013 alternatiu, més casolà i gratuït

Ja tenim el cartell complet del Festival Internacional de Cinema Documental i Musical In-Edit de Barcelona, que enguany celebra l’onzena edició. Entre la cinquantena de títols que es projectaran del 24 d’octubre al 3 de novembre destaca Duran Duran Unstaged, últim film de David Lynch sobre el pas de la formació de Birmingham pel Mayan Theatre de Los Angeles el març del 2011.

Si l’any passat el festival es va centrar en la carrera de Julien Temple, aquesta edició homenatjarà a dos directors, Dick Fontaine, que com va fer el londinenc Temple oferirà una classe magistral (gratuïta el 30 d’octubre!), i Les Blank, recentment desaparegut. Aquest 2013 s’estrenarà també l’In-Edit Fast Forward, un nou programa creat per a convertir-se en l’àrea professional del festival on tindran cabuda projectes de base tecnològica en l’àmbit audiovisual i musical a l’estil SonarPro o el PrimaveraPro. Tot el programa del Fast Forward és com una gran activitat paral·lela gratuïta del mateix In-Edit.

Entre els documentals que s’estrenaran a l’In-Edit 2013 destaquen Mistaken For Strangers sobre els
americans The National, Apocalypse Bill Callahan, A Band Called Death o Triana Pura y Pura, a més de Naked Opera (guanyadora a la Berlinale del premi Heiner Carow), Nitsa 94/96 el Giro Electrónico o de Teenage, un documental de Matt Wolf basat en el cèlebre assaig de Jon Savage Teenage: The Creation of Youth Culture, on s’exploren els factors que van portar a l’aparició i creació del concepte “adolescència”.

Algunes obres determinants en la carrera de Savage, com England’s Dreaming: los Sex Pistols y el punk rock, estan disponibles a la xarxa de biblioteques. Igual que bona part de les obres dels artistes que donen forma a la present edició. És el cas de Big Star, Triana, Fermín Muguruza o Peaches. També algunes de les pel·lícules protagonitzades per Harry Dean Stanton, sobre el que gira el documental Harry Dean Stanton: Partly Fiction, com Paris-Texas, The Straight Story, Un Mundo a Su Medida, Libertad Condicional o les tres primeres temporades de la sèrie Big Love es poden trobar al catàleg públic.

L’In-Edit, que l’any passat va reunir més de 30.000 espectadors, estrena també enguany la secció Primer Tall destinada a obres nacionals que han merescut la confiança dels organitzadors. A més, es pot gaudir del festival a través d’Internet mitjançant In-Edit.tv, i per primera vegada a sales de la resta de l’Estat (a les ciutats de Madrid, Bilbao i Pamplona).


Tot i que el festival en si és de pagament, també es pot gaudir d’un l’In-Edit casolà i sense cost! 

*Publicat al portal La Cultura No Val Res. Text escrit juntament amb Cesc Guimerà (@cescguimera)

2 comentaris:

Remorada ha dit...

aquest festival el tinc lligat al cap amb tu XD

Clara ha dit...

Doncs ets l'única, perquè des de Premsa del Festival no m'han acreditat i això que tenia pensat cobrir-ho per diversos llocs... Ells s'ho perden! XD