dimecres, 28 de setembre del 2016

Ahir vaig fer trenta anys

Ahir vaig fer trenta anys. I avui, tot i no haver fet cap festa descomunal nocturna, tinc ressaca. Molta ressaca. Ressaca de pensar que la vintena s’ha esfumat, la maduresa s’apropa i no hi ha música, llums, ni res que amenitzi el que vindrà. Només, com fins ara, alcohol barat, de garrafó, sangria Don Simón que enganya els paladars.

Faig balanç dels vint-i-nou i de com les coses canvien amb els anys. O potser no tant. Seguim igual que als vint i seguirem igual a principis dels trenta: fent festes d’alcohol barat i pizzes Casa Tarradelles.

Estudis, màsters, idiomes i doctorats. Endeutar-nos fins les celles per poder pagar aquell curs que ens obrirà les portes. Unes portes giratòries on rodes i rodes fins acabar marejat, sortir per on has entrat i caure estès a terra, mirant un cel més brut del que estava fa uns anys, i pensant que no saps si t’agradaria que els teus fill visquessin en aquest món occidental brut, amarg, i ple de CO²...


Amb estudis, idiomes i una suposada gran feina, miro com enfocar els trenta sense intenció de repoblar, pensant en un futur prometedor per endavant sense barreres de cap tipus, egos, ni promeses. On ens deixin (i m’incloc) créixer a la feina, a la vida i contribuir a un món millor, just, i amb esperança. Brindem pels trenta i el futur, però, sobretot, brindem per la ressaca!


1 comentari:

remorada ha dit...

salut (i força al canut!)

:***