dilluns, 24 de març del 2008

'Pressing catch' també arriba a les mones

XIFRES · El Gremi de Pastissers preveu que se'n vendran 660.000 unitats PERSONATGES · Les Tres Bessones es reinventen

La pel·lícula de Disney Ratatouille, la gateta Hello Kitty, el personatge Pocoyó per als més petits i el polèmic programa de lluita Pressing catch, entre d'altres, estan triomfant entre les mones de Pasqua d'enguany. En canvi, Ronaldinho, que causava furor l'any passat però que aquest va a la baixa, ha donat pas als joves Messi i Bojan, també jugadors del Barça. Per als més agosarats, les mones personalitzades, fetes a partir de la fotografia d'algú juntament amb el personatge que el client triï.
I de la xocolata negra o amb llet s'ha passat a la de colors, que va en augment, feta a partir de xocolata blanca i colorant alimentari a base de vegetals i que queda més dolça. Els típics ous, símbol de la Pasqua, encara continuen estant a l'ordre del dia per obsequiar els fillols que ja són grans, i les Tres Bessones es reinventen any rere any. "Són un personatge que funciona molt bé. Aquest any, per exemple, van a l'escola", explicava l'amo d'una pastisseria de Barcelona. Unes 660.000 mones és el que preveu el Gremi de Pastisseria de Barcelona que es consumiran a tot Catalunya, xifra que suposa un lleuger increment respecte a l'any passat.
Durant aquesta època de Setmana Santa els pastissers desfan aproximadament entre 300 i 400 quilos de xocolata per a les seves creacions, que comencen a elaborar un parell de mesos abans del Diumenge de Pasqua. "El pastissos de Pasqua, en canvi, s'han de fer a l'últim moment, com a molt tres o quatre dies abans", puntualitzava l'Elies Miró, del Gremi de Pastissers.
Segons la tradició, el padrí és qui regala la mona al fillol el Diumenge o el Dilluns de Pasqua, tot i que cada vegada més són les mateixes famílies les que les adquireixen; en tot cas, es gasten entre 40 i 50 euros per mona. Els últims anys la venda forta comença una setmana abans, sobretot a Barcelona ciutat, ja que molta gent se'n va a passar les vacances fora.
A molts llocs encara perdura la tradició de posar una gran mona de xocolata a l'aparador, com és el cas de Castellterçol, al Vallès Oriental, on la pastisseria del poble exhibeix aquest any una gran mona de l'Astèrix i l'Obèlix que passades aquestes dates s'exposarà al Museu de la Xocolata.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

hola...sabies que jo també em dic Clara Cardona?
jejejeje

res,. és que he buscat el meu nom al google i m'he trobat amb això.
i sas què és lo bo del cas..que jo també sóc projecte de periodista, jejeej

salut!

Anònim ha dit...

ai carai molt curiós no???? El món es pot permetre un altre clara cardona????

Anònim ha dit...

jejejejejeje

Castell té nivell :P

dues Clares Cardones... uff.... ;)

Clareta, felicitats!! trobo que cada dia escrius millor!!!!! ja els fas com xurros!