diumenge, 11 de març del 2012

‘L’últim dia abans de demà’, poques paraules i molta intensitat


Hi ha llibres que es comencen i, sense adonar-te’n, ja els has acabat. L’últim dia abans de demà, escrit per l’Eduard Márquez, és un d’aquests.

Un novel·la inquietant i plena d’angoixa que amb poques paraules i un estil planer transporta el lector fins al límit de les emocions. Una vegada més, l’autor ha mostrat que no calen grans floritures per construir una obra punyent i que arribi a remoure el lector.

A través de flashbacks i amb un estil narratiu que barreja present i passat, L’últim dia abans de demà explica la història d’un individu marcat pel passat i la seva infantesa, que ho vulgui o no, marcarà el seu futur fins a límits insospitats.

Com passava amb Sukkan Island de David Vann, és un d’aquells llibres que val la pena començar sense saber-ne gaire cosa. Simplement agafar aire i disposar d’una tarda per enllestir una obra d’aquest dimensions emocionals.

**
Títol: L'últim dia abans de demà
Autor: Eduard Márquez
Editorial: Empúries

1 comentari:

Laura Basagaña Illa ha dit...

Hola Clara!

Estic d'acord amb tu en què l'Eduard Márquez ens demostra amb aquesta obra que no calen gaires floritures per escriure una història intensa i capaç de transmetre emocions. Crec que l'Eduard és un dels grans escriptors actuals de casa nostra; el vaig descobrir amb "La decisió de Brandes" i des de llavors és un dels meus escriptors preferits.

Sukkwan Island també és un gran llibre, tot i que al principi em va constar entrar-hi; a mida que la història avança, no la pots deixar! Un llibre molt dur, això sí! :-)