dimecres, 24 de juliol del 2013

‘Wonder’, literatura per a tot els públics

No penso descriure la meva cara. Segur que és molt pitjor que tot el que us esteu imaginant”. L’August, Auggie pels amics, té una estranya malaltia hereditària de nom impronunciable i, com a conseqüència, la cara deformada. Ell és el protagonista de la història, la qual explica un dels reptes més grans que ha d’afrontar l’Auggie: el primer dia d’escola, als 10 anys, ja que fins ara havia estat educat a casa per la seva mare.


Però a part del que suposa ser un nen amb una malaltia estranya a la cara, el llibre també explica el punt de vista de la Via, la germana de l’Auggie, o del xicot d’aquesta, dels pares o d’alguns companys d’escola.

Només iniciar-lo, vaig pensar en El curiós incident del gos a mitjanit de Mark Haddon. Hi tenen algunes similituds. Els dos, per exemple, són llibres crossover, aptes tant per a públic infantil com adult. I és que tot i les seves 420 pàgines (edició en català) no són gens feixugues, al contrari. Per això, a casa nostra s’ha convertit en un dels llibres més venuts.

Wonder és la primera novel·la de R.J. Palacio, una dissenyadora gràfica de Nova York que, de la nit al dia, ha vist incrementada la seva presència als mitjans.

Una petita meravella que, sense ànims de ser un gran llibre de la literatura universal, entreté i fa veure les prioritats de la vida.

“Tots hauríem de rebre una ovació almenys una vegada en la nostra vida, perquè tot vencem el món”.

 Una bona recomanació per aquest estiu.

**
Títol: Wonder
Autor: R.J. Palacio
Editorial: La Campana (català) | Nube de Tinta (castellà) 



1 comentari:

Remorada ha dit...

Com no veure'l si està a tot arreu! A primera vista em recordava a "la naranja mecánica" però no em quadrava gens XD

M'has solucionat un regal :D